Kasumi Kuchařský Nůž 20 Cm, Tora
Popis
Japonský kuchařský nůž, nazývaný také Gyuto, je nenahraditelný a nejuniverzálnější nůž, perfektní na krájení, sekání, krájení nebo krájení na kostičky. Díky optimální hmotnosti a skvělému vyvážení se hodí i pro těžší práce, jako je krájení tvrdé zeleniny nebo porcování masa. Široká čepel může být dodatečně použita pro seškrabávání a přenášení připravených surovin z prkénka na pánev nebo hrnec.
Řada TORA byla vytvořena pro uživatele, kteří začínají své dobrodružství s fascinujícím světem japonských nožů. Jako vždy v případě produktů KASUMI se vyznačují nekompromisním přístupem ke kvalitě, zaručené řemeslnou zručností japonských mistrů, přičemž svou cenou jsou dostupné i pro začátečníky.
Nože KASUMI TORA mají rukojeť z magnóliového dřeva, zakončenou černým epoxidovým nátěrem, zajišťujícím vynikající úchop a rovnováhu. Polypropylenový lem dodává kombinaci minimalistické rukojeti s tradiční hlavicí na pevnosti. Pevná čepel z molybden-vanadiové oceli Daido 1K6 (0,6% uhlíku) s tvrdostí 58/59 HRC.
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI ležícím ve středním Japonsku, proslulém výrobou nožů nejvyšší kvality. Tradice výroby nožů a dřívějších mečů sahá až do 13. století, kdy se slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seki, kde vyráběl meče nejvyšší kvality požadované v celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem pro kvalitu půdy pro broušení nožů, přístup k dřevěnému uhlí, čistou vodu a blízkost dvou řek. Unikátní metoda kalení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysoké estetické kvality udělala z mečů Seki oblíbené samurajské meče. Mistrovské řemeslo předávané z generace na generaci se stále pěstuje a nože KASUMI lze bezesporu nazvat specialitou SEKI.
Kód produktu K-36851
Osud kuchaře
Délka (cm) 20
Linie Tóry
Značka Kasumi