La Boheme Cafe Indonésie Zakiah CoE #4 1000 g
Popis
Asman Arianto, zakladatel družstva Ribang Gayo Musara, vnímal obtížnou situaci ve svém regionu, kde mnoho malých farmářů nedostávalo spravedlivou odměnu za svou práci a nemá tak možnost investovat do svých farem. Proto se rozhodl v roce 2018 založit družstvo, které se bude zaměřovat na zlepšení kvality kávy, udržitelnost a podporu farem i soukromých kávových producentů. Díky jeho vizi se spolek může pyšnit více než 350 členy, kteří dostávají spravedlivé ceny za svou kávu a také cenné rady, jak neustále zlepšovat své pěstování.
Kvalita na prvním místěDružstvo Ribang Gayo Musara dnes rozkvétá díky různým metodám zpracování a dále posouvají hranice tradičního zpracování „Wet Hulled“. Díky novému mlýnu na zpracování třešní se jejich produkce za posledních několik let mnohonásobně zvýšila.
Třešně jsou ručně sbírány až v okamžiku dokonalé zralosti, aby se zaručila pouze nejvyšší kvalita. Sušením na tzv. „afrických lůžkách“ získává káva svou charakteristickou a vyváženou chuť.
Od vlastní farmy k prestižní soutěži Cup of ExcellenceSkvělým příkladem je Zakiah, jedna z hlavních farmářek sdružení. Díky férovým podmínkám a podpoře družstva se její káva umístila na 4. místě v soutěži Cup of Excellence Indonésie. Zakiah hospodaří na farmě společně s manželem a chce i nadále posouvat kvalitu své kávy kupředu.
Cup of Excellence je nejpřísnější a nejprestižnější soutěž kvality kávy na světě. Získat ocenění v této soutěži není jednoduchou záležitostí. Kávy, které se dostanou do finále, prochází minimálně pěti koly hodnocení těch nejlepších kávových degustátorů po celém světě. Z každého vzorku se ochutnávají stovky šálků a i jediná vada může být důvodem k vyřazení. Umístění se na 4. místě v této soutěži je velkým úspěchem a my jsme rádi, že vám tuto ovocně-květinovou kávu můžeme nabídnout až na váš stůl.
Při ochutnávání této kávy ucítíte šťavnatou chuť zralých mandarinek a meruněk, kterou dokonale doplňuje omamná vůně divokých květin a levandule. Tato kombinace vytváří ideální kávu na letní období.
Unikátní chuť z indonéských horIndonésie, to je země s dlouhou historií kávy. Tato káva pochází ze severní části ostrova Sumatra, kde farmáři obdělávají malá políčka a farmy o průměrné velikosti pouhých 0,5 až 2,5 hektarů. Tato káva je pěstována na vulkanické půdě ve vysokých nadmořských výškách, což jí dodává charakteristickou chuť.